Skip to main content

Signify UV-C

Desinfectie verlichting

Gecertificeerd installatiepartner

Wij zijn een gecertificeerd installatiepartner voor Philips UV-C desinfectie verlichting van Signify. Deze lichtinnovatie kan lucht, oppervlakken, voorwerpen en water desinfecteren.

De kwaliteit van de lucht die we inademen, het water dat we drinken en de reinheid van oppervlakken die we aanraken, hebben een enorme invloed op de gezondheid en ons welzijn. We lopen allemaal kans om virussen en bacteriën op te lopen en te verspreiden, vooral in drukke publieke ruimtes zoals kantoren, winkels, scholen, musea en in het openbaar vervoer.

UV-C-straling wordt al ruim 40 jaar intensief gebruikt door wetenschappers en is een bekend desinfectiemiddel voor lucht, oppervlakken, voorwerpen en water. Alle bacteriën en virussen die tot op heden zijn getest, reageren op desinfectie met UV-C-straling.

Signify is al decennialang pionier op het gebied van UV-technologie en heeft een bewezen staat van dienst voor de ontwikkeling van innovatieve UV-C-producten en toepassingen. In laboratoriumtests inactiveerden Signify UV-C-lichtbronnen bij een blootstellingstijd van 6 seconden 99% van het Corona-virus op een oppervlak.

Testrapport effectiviteit

De effectiviteit van UV-C verlichting is wetenschappelijk bewezen. Graag delen we dan ook een officieel testrapport over de Philips UV-C Upper Air (luchtdesinfectie). Dit is uitgevoerd door extern laboratorium Intertek, een toonaangevend wereldwijd dienstverlener op het gebied van kwaliteitsborging.

  • Philips UV-C-desinfectie-armaturen voor bovenlucht deactiveren tot 99,9% van het virus Coliphage φX174 in lucht binnen 10 minuten in een ruimte met voldoende luchtcirculatie.
  • Meer specifiek voor de versie voor plafondmontage: “Deactiveert 99,9% van het virus Coliphage φX174 in lucht binnen 10 minuten in een ruimte met voldoende luchtcirculatie.
  • Meer specifiek voor de versie voor wandmontage: “Deactiveert 99,7% van het virus Coliphage φX174 in lucht binnen 10 minuten in een ruimte met voldoende luchtcirculatie.

“We hebben 3 families van UV-C-armaturen geïntroduceerd in de Benelux die speciaal zijn ontworpen om lucht, oppervlakken en voorwerpen te desinfecteren. Deze producten zijn gericht op verschillende klantsegmenten, variërend van kantoren, scholen, sportscholen, winkels, magazijnen tot openbaar vervoer.”

Harsh Chitale (Signify’s Digital Solutions Division)