Skip to main content

Onderhoud CV-ketel

is van levensbelang

Twee recente voorbeelden

Koolmonoxide-incident Naaldwijk loopt wonderwel goed af

NAALDWIJK – 4 mensen in Naaldwijk zijn zondagmiddag door het oog van de naald gekropen bij een incident met koolmonoxide. Ze waren in een huis aan de straat De Dintel en voelden zich niet goed. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben de slachtoffers heel veel geluk gehad, want het incident had hen fataal kunnen worden.

Een telefoontje van de Naaldwijkers naar de huisartsenpost is de redding geweest. De medewerkers daar alarmeerden direct de hulpdiensten, die het viertal hebben gered. Koolmonoxide is een sluipmoordenaar: je ruikt en ziet het niet en je wordt er duizelig, misselijk en vermoeid van.

Ambulancepersoneel heeft de slachtoffers opgevangen. De brandweer verrichtte luchtmetingen en ontdekte dat de afvoer van de CV-installatie los zat. Die is direct gemaakt. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Ze waren buiten levensgevaar.

Twee mensen onwel door koolmonoxide

MAASTRICHT – Twee bewoners van een flat in Maastricht zijn woensdag onwel geworden door koolmonoxide

Hulpdiensten hebben het woongebouw aan de Heugemerweg, een studentenflat, ontruimd. De brandweer meldt dat meerdere slachtoffers naar het ziekenhuis zijn gebracht. De vergiftiging is volgens de brandweer vermoedelijk ontstaan door een defect aan de cv-ketel. Lopende definitieve uitkomsten van het onderzoek zijn de installaties uitgeschakeld en wordt er voldoende geventileerd. De verhurende woningstichting hangt in elk vertrek koolmonoxidemelders.

Klik hier voor een informatief item van de Limburgse zender L1 over dit incident, met toelichting van toxicoloog én installateur.

Jaarlijks onderhoud is niet alleen belangrijk voor de levensduur van uw installatie, het hoogste rendement en het voorkomen van storingen, maar ook voor uw veiligheid.