Skip to main content

LED verlichting bedrijven

Verplicht

Wat is de verplichting van LED verlichting voor bedrijven?

Op 8 november 2018 stemde een meerderheid van de Tweede Kamer vóór de motie waarbij bedrijven worden verplicht om voor 1 juli 2020 over te stappen op LED verlichting. Vanaf 1 juli 2020 mogen bedrijven dus nog enkel LED verlichting gebruiken. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen.

Onder bepaalde omstandigheden is het gebruik van ledverlichting al verplicht, omdat dit in de Erkende Maatregelenlijsten voor energiebesparing (EML) staat. Het plaatsen van LED verlichting kan ook nodig zijn, om in 2023 aan de Energielabel C-verplichting voor kantoren te voldoen.

Hoe geeft u invulling aan de verplichting van LED verlichting?

De overstap naar LED verlichting vraagt vaak om een grote investering. Dit moet natuurlijk wel een investering zijn die uw bedrijf ten goede komt. Door het toepassen van LED verlichting kunt u veel besparen op energie en onderhoud. Bewezen is dat LED verlichting een langere levensduur heeft en minder stroom verbruikt. De investering in deze duurzame verlichting zal zich dan ook in een korte tijd terug verdienen. Daarnaast draagt juiste verlichting bij aan zowel productiviteit als veiligheid op de werkvloer.

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het financiële plaatje. U kunt als ondernemer gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA is een aftrekpost voor bedrijven die in energiezuinige technieken en duurzame energie investeren. Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op.

En wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kunnen u begeleiden in het gehele verduurzamingsproces. Uiteraard om uw onderneming aan deze plicht te laten voldoen, maar wij gaan nog een stapje verder. Het moet écht iets opleveren. Een combinatie van LED verlichting met slimme regeltechnieken zoals schakel- en dimregelingen of licht- en bewegingssensoren kan de besparing aanzienlijk versterken.

Daarnaast zal er nog tal van andere manieren om energie te besparen en hernieuwbare energie, zoals zonne- of windenergie toe te passen. Juist de ideale mix tussen energie besparen en hernieuwbare energie kan voor uw onderneming interessant zijn.

Ook verdienen aan duurzaamheid? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!