Skip to main content

Laadpalen verplicht bij bedrijven

Vanaf 2020

Wat is de verplichting van laadpalen voor bedrijven?

Laadpalen voor elektrische auto´s zijn naar verwachting per 10 maart 2020 verplicht bij nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden met meer dan tien parkeerplekken. Daarnaast moeten er bij 1 op de 5 van de parkeervakken kabels komen die de uitbreiding naar meer laadvoorzieningen mogelijk maakt.

Dit is besloten door het Europees Parlement (Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III)) met het doel om elektrisch rijden meer te stimuleren. Deze verplichting wordt vastgelegd in het Bouwbesluit en er moet bij de ontwikkeling van bouwplannen al rekening mee worden gehouden.

Naar verwachting moet er vanaf 1 januari 2025 ook bij bestaande bedrijfspanden met meer dan 20 parkeerplekken minimaal 1 laadpaal zijn aangelegd.

Hoe geeft u invulling aan de verplichting van laadpalen?

Voor veel ondernemers lijkt dit een forse investering, maar in de praktijk valt dit best mee. Daarnaast levert een laadpaal u een aantal voordelen. Zo kan een laadpaal ook een bron van inkomsten zijn. Door gebruikers te laten betalen voor laadsessies kunt u uw investering terugverdienen.

En wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kunnen u begeleiden in het gehele verduurzamingsproces. Uiteraard om uw onderneming aan deze verplichting te laten voldoen, maar wij gaan nog een stapje verder. Het moet écht iets opleveren.

Er zijn nog tal van andere manieren om energie te besparen en hernieuwbare energie, zoals zonne- of windenergie toe te passen. Juist de ideale mix tussen energie besparen en hernieuwbare energie kan voor uw onderneming interessant zijn.

Ook verdienen aan duurzaamheid? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!