Skip to main content

Maaspodium Rotterdam

Twee verbouwingsprojecten

Installaties voor een podium

Vervangen brandmeldinstallatie

Naar aanleiding van onderstaand project hebben we in 2015 de opdracht verworven om de brandmeldinstallatie in het ‘oude’ gebouw van het Maaspodium te vervangen. In samenwerking met Ignis Systems en adviseur Grontmij hebben we dit project in opdracht van de Gemeente Rotterdam/Maaspodium uitgevoerd.

De werkzaamheden bestonden uit het aanbrengen van bekabeling en brandmeldcomponenten voor een brandmeld- en ontruimingsinstallatie met geografisch paneel. Na inbedrijfstelling is de bestaande installatie verwijderd.

De aangebrachte installatie is na montage en inbedrijfstelling gecertificeerd door Bosro Brandveiligheid Inspecties.

Verbouwing Maaspodium Rotterdam

VR Techniek heeft in samenwerking met o.a. Groenendijk PGN bouw B.V. een verbouwing aan het Maaspodium afgerond. De werkzaamheden bestonden uit het scheiden van de diverse installaties en het uitbreiden hiervan in verband met het splitsen van het hoofdpodium in 2 afzonderlijke podia. Nu kunnen er meer voorstellingen worden gerealiseerd.

Inhoudelijk

Het aanpassen en uitbreiden van het kabelgoot tracé, datanetwerk, licht- en krachtinstallatie, verlichting, brandmelding, databekabeling, verwarming en luchtbehandeling.

Het bijzondere van dit project is dat de bestaande fundering en binnenmuren binnen het bestaande gebouw volledig zijn doorgezaagd om zo overdracht van geluid te voorkomen. De installaties zijn daarom ook met speciale doorvoeren aan de nieuwe scheidswand aangebracht. De oplevering van het project was eind 2014/begin 2015.

Opdrachtgever

Projectinformatie

 • Oplevering:
  2015
 • Branche:
  Maatschappelijk
 • Discipline:
  E-installaties
 • Discipline:
  W-installaties
 • Soort:
  Renovatie
 • Status:
  Opgeleverd werk

Hoe pakken wij een project aan?

Jeroen Verschuuren

TECHNISCH MANAGER

Wij regelen alles van A tot Z voor ieder installatieproject. Met een persoonlijke aanpak zorgen wij ervoor dat alle installaties aansluiten op jouw bedrijfsmodel.

 • Sta je voor de keuze nieuwbouw of renovatie?
 • Wil je energie besparen?
 • Of zijn er andere plannen?


Wij komen geheel vrijblijvend  langs om jouw wensen en ideeën te bespreken. In welke branche je ook actief bent, door onze jarenlange ervaring weten we precies waaraan een gebouw dient te voldoen. Wij maken een passend voorstel of desgewenst een uitgebreid adviesrapport. Dit nemen we stap voor stap door, zodat de juiste afweging gemaakt kan worden. 

info@vr-techniek.nl 
0186 745 620