Skip to main content

Koninklijke De Kuyper

Meerdere projecten

E-installaties voor een likeurproducent

Voor De Kuyper hebben we al verschillende werkzaamheden uitgevoerd en verzorgen we het onderhoud.

Nieuwe automatische poort

In samenwerking met AWB Sierhekwerken heeft VR Techniek in november 2014 de elektrotechnische installatie van de nieuwe hoofdpoort bij De Kuyper verzorgd. Met deze nieuwe automatische poort wil men het authentieke karakter van De Kuyper benadrukken.

De werkzaamheden bestonden uit het uitbreiden van de wandgoottracé, het aanbrengen van het nodige buisleidingwerk (zowel binnen als buiten op het terrein) en het aanbrengen/aansluiten van de stuurbekabeling en schakelmateriaal.

Besturing distillatie-proces

VR Techniek heeft voor Koninklijke de Kuyper op de locatie in Schiedam de complete besturing gerealiseerd voor een ambachtelijk distillatieproces. Bij de realisatie is rekening gehouden met de uitstraling van de apparatuur. Bij het proces zijn wel de moderne technieken toegepast m.b.t. metingen en weergave van temperaturen en flow, waarvoor VR Techniek ook de instrumentatie heeft verzorgd.

Gezien de mogelijk alcoholische dampen is ook gewerkt binnen de ATEX-normeringen. Binnen dit kader zijn ook LEL-metingen geplaatst die de alcoholconcentratie continu bewaken en bij calamiteiten de nodige meldingen en acties verzorgen.

Bij een dergelijk project is VR Techniek de ideale leverancier, we denken mee, werken met korte lijnen en hebben toegewijde engineers en monteurs.

Sinds 2000

Toen Koninklijke De Kuyper B.V, de grootste producent van cocktaillikeuren de groei begin 2000 niet meer aankon, besloot het bedrijf VR Techniek als partner in te schakelen om processen opnieuw in te delen, de besturing aan te pakken en een terugkoppeling vanuit de besturing te realiseren. Ook heeft VR Techniek ervoor gezorgd dat het productieproces via beeldschermen en operatorpanels wordt aangestuurd en gevisualiseerd. Het leverde De Kuyper onder andere een forse vermindering op van het aantal gemaakte fouten. Daarnaast zijn de fouten eenvoudiger te traceren.

Extra: artikel van Glamox over De Kuyper.

Opdrachtgever

Projectinformatie

 • Oplevering:
  2014
 • Branche:
  Food
 • Branche:
  Industrie
 • Discipline:
  E-installaties
 • Soort:
  Renovatie
 • Status:
  Opgeleverd werk

Hoe pakken wij een project aan?

Jeroen Verschuuren

TECHNISCH MANAGER

Wij regelen alles van A tot Z voor ieder installatieproject. Met een persoonlijke aanpak zorgen wij ervoor dat alle installaties aansluiten op jouw bedrijfsmodel.

 • Sta je voor de keuze nieuwbouw of renovatie?
 • Wil je energie besparen?
 • Of zijn er andere plannen?


Wij komen geheel vrijblijvend  langs om jouw wensen en ideeën te bespreken. In welke branche je ook actief bent, door onze jarenlange ervaring weten we precies waaraan een gebouw dient te voldoen. Wij maken een passend voorstel of desgewenst een uitgebreid adviesrapport. Dit nemen we stap voor stap door, zodat de juiste afweging gemaakt kan worden. 

info@vr-techniek.nl 
0186 745 620