Skip to main content

GEA Refrigeration

Meerdere projecten

E-installaties voor koelprojecten

Vervangen oude koelinstallatie Hoogesteeger Zwanenburg

Bij Hoogesteeger in Zwanenburg is de oude R22-koelinstallatie vervangen door een nieuwe ammoniak/CO2 installatie. De werkzaamheden voor VR Techniek bestonden uit het leveren en monteren van kabelgoottracé plus de bekabeling van de schakelpanelen naar de diverse componenten.

Om ervoor te zorgen dat de opdrachtgever zijn productie kon blijven verzorgen, is het project gefaseerd uitgevoerd. De oplevering van dit project was in maart 2015.

Koelinstallatie Chocoladefabriek Barry Callebaut

VR Techniek is halverwege 2014 gestart met een mooi project over de grens. Voor Gea Refrigeration N.V. zijn we toen begonnen met de aanleg van een koelinstallatie ten behoeve van een nieuwe chocoladefabriek van Barry Callebaut in België.

De werkzaamheden bestonden uit de installatie van het kabelgoot-tracé, meet- en regelinstallatie en het schakelpaneel. Daarnaast werd de aansluiting van een compressorunit, Skid, Drycooler en diverse luchtbehandelingskasten verzorgd.

De installatie is, omdat deze in België wordt aangebracht, door AIB Vincotte gekeurd.

De oplevering van dit project was in oktober 2014.

Koeling Oiltanking Antwerpen

Voor Gea Refrigeration N.V. (Grenco) hebben onze monteurs een condenskit ten behoeve van het condenseren van gassen die ontstaan bij overladen en transport van vluchtige vloeistoffen bij Oiltanking gemonteerd.

Zij hebben hiervoor in de werkplaats een kabelgoot en bekabeling aangebracht. Daarnaast hebben zij compressoren, drukmetingen en temperatuurvoelers aangesloten. Voor de bediening is er een schakelpaneel geleverd en aangesloten. Het bijzondere van dit project is dat de installatie in een EX-zone is geplaatst.

Kunstijsbaan Dordrecht

In opdracht van Gea Refrigeration N.V. (Grenco) hebben wij de elektrische installatie ten behoeve van de koeling van de kunstijsbaan te Dordrecht aangelegd.

Het project bestond uit het ter plekke installeren van een machinekamer met daarin frequentie-geregelde schroefcompressoren, diverse schakelpanelen en meet- en schakelcomponenten. Het aanleggen en aansluiten van de (EMC) bekabeling van 250 kW ten behoeve van de schroefcompressoren was een mooie uitdaging.

Opdrachtgever

Projectinformatie

 • Oplevering:
  2014
 • Branche:
  Industrie
 • Discipline:
  E-installaties
 • Soort:
  Nieuwbouw
 • Soort:
  Renovatie
 • Status:
  Opgeleverd werk

Hoe pakken wij een project aan?

Jeroen Verschuuren

TECHNISCH MANAGER

Wij regelen alles van A tot Z voor ieder installatieproject. Met een persoonlijke aanpak zorgen wij ervoor dat alle installaties aansluiten op jouw bedrijfsmodel.

 • Sta je voor de keuze nieuwbouw of renovatie?
 • Wil je energie besparen?
 • Of zijn er andere plannen?


Wij komen geheel vrijblijvend  langs om jouw wensen en ideeën te bespreken. In welke branche je ook actief bent, door onze jarenlange ervaring weten we precies waaraan een gebouw dient te voldoen. Wij maken een passend voorstel of desgewenst een uitgebreid adviesrapport. Dit nemen we stap voor stap door, zodat de juiste afweging gemaakt kan worden. 

info@vr-techniek.nl 
0186 745 620